Από τον δορυφορικό σταθμό του ΟΤΕ στη Νεμέα

Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Aegean Airlines θα είναι μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών αερομεταφορέων που θα παρέχουν στους επιβάτες σερφάρισμα στους αιθέρες, μέσω του νέου δικτύου.

nemea-01

Από το δορυφορικό σταθμό του ΟΤΕ στη Νεμέα θα «παίρνουν» υπηρεσίες Ιντερνετ τα αεροπλάνα όταν θα πετούν πάνω από την Ευρώπη!

Το Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ  Νεμέας θα λειτουργεί ως πύλη μεταξύ του διαστήματος και του εδάφους.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής πάροχος κινητών δορυφορικών τηλεπικοινωνιών Inmarsat, επέλεξε τον ΟΤΕ προκειμένου να εγκαταστήσει την επίγεια δορυφορική υποδομή του European Aviation Network – ΕΑΝ, μέσω της οποίας θα παρέχεται ευρυζωνικό (γρήγορο) Ιντερνέτ σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη.

Το European Aviation Network (ΕΑΝ) είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη, να χρησιμοποιούν εν πτήσει τα smartphones και τις άλλες συσκευές τους, όπως θα έκαναν και στο έδαφος. Το ΕΑΝ θα συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία του νέου δορυφόρου Inmarsat, με ένα νέο πανευρωπαϊκό επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE, που θα κατασκευάσει η Deutsche Telekom.

Ο επίγειος δορυφορικός σταθμός που θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νεμέα, θα αποτελέσει την πύλη πρόσβασης για το νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών Ιντερνετ που προσφέρει ο Inmarsat, με τον ΟΤΕ να αναλαμβάνει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης.

Ο Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, Leo Mondale, δήλωσε ότι «το European Aviation Network είναι ένα σημαντικό έργο για τον Inmarsat, την Πολιτική Αεροπορία, και την Ευρώπη».

Η συμφωνία με τον ΟΤΕ για την εγκατάσταση του δορυφορικού σταθμού πρόσβασης στη Νεμέα, είναι ένα από τα ορόσημα αυτού του συναρπαστικού έργου, είπε ο κ. Mondale και συμπλήρωσε:

«Ο Όμιλος OTE μας έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, ως διαχειριστής του σταθμού δορυφορικής πρόσβασης Global Xpress στη Νεμέα. Με μεγάλη μας χαρά, επεκτείνουμε την υπάρχουσα συνεργασία, που διασφαλίζει υψηλής διαθεσιμότητας επικοινωνία, καθώς και οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται με τις συνέργιες των δορυφορικών υπηρεσιών του Inmarsat, GX και EAN, από το ίδιο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Chief Operating Officer του Ομίλου OTE, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, τόνισε πως «με τη συγκεκριμένη συνεργασία ο ΟΤΕ επιβεβαιώνει ότι, πέραν των παραδοσιακών δορυφορικών υπηρεσιών, υποστηρίζει πλέον αξιόπιστα σε διεθνές επίπεδο, την απαιτητική αγορά τεχνολογιών νέας γενιάς που απαιτούν υποδομές και υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών».

Σύμφωνα με τον κ. Πιπερίδη, τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Νεμέα και τις Θερμοπύλες, είναι πλέον από τα σημαντικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σημαντικότερους δορυφορικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

dor460911

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

+(30) 210 6525508
+(30) 210 3007845
+(30) 210 3006417

ΑΣΠΑΣΙΑΣ 96, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, Τ.Κ. 15561

email

info@onmedia.com.gr

© 2020 – ON MEDIA. All rights reserved.