Η Google δημιούργησε μια καινοτόμο εφαρμογή, που τιμά την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να «κατεβάσει» δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό ή στο τάμπλετ από το Google Play και να μετατρέπει τα «greeklish» αυτόματα στα ελληνικά.

Το φαινόμενο γραφής ελληνικών λέξεων ή και ολόκληρων κειμένων με λατινικούς χαρακτήρες, τα λεγόμενα «greeklish», τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, τείνοντας να δημιουργηθεί λόγω αυτού μια νέα γλώσσα.

Η εφαρμογή του εντοπίζεται σε νέα -ηλικιακά- άτομα τα οποία είτε θέλουν να διαφέρουν, είτε βαριούνται να γυρίσουν στις «έξυπνες» -κυρίως- συσκευές τους το προγραμματισμένο πληκτρολόγιο από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό, η πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης  Google – κι όχι μόνο-  δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, το «Gboard».

Η νέα εφαρμογή της εταιρείας δείχνει το σεβασμό της προς την ελληνική γλώσσα και την προσπάθειά της στο να μην αλλοιωθεί. H νέα αυτή εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε κινητά android και απευθύνεται όχι μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε οποιονδήποτε (θέλει να) χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να την «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό ή στο τάμπλετ του από το Google Play και να μετατρέπει τα «greeklish» αυτόματα στα ελληνικά.

Η Google ανανεώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη νέα της εφαρμογή με νέες δυνατότητες, όπως την εισαγωγή κειμένου, την αυτόματη συμπλήρωση λέξεων, ακόμα και την πρόβλεψη λέξεων. Ο χρήστης έχει ακόμα τη δυνατότητα να εισάγει emogjis, Gifs, «Glide Typing» (εισαγωγή λέξης με ανίχνευση του δαχτύλου χωρίς να ακουμπά αυτό την οθόνη) χωρίς να «κατεβάσει» κάποιο έξτρα πρόγραμμα.

Πώς λειτουργεί

Ο κάθε χρήστης μπορεί να μεταβεί στο Google Play από την android συσκευή του (κινητό ή τάμπλετ) και δωρεάν να κατεβάσει την εφαρμογή. Στη συνέχεια μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γραφής κειμένου, όπως για παράδειγμα στα μηνύματα.

Ο χρήστης μετά μπορεί συνεχόμενα να πατήσει την επιλογή «Greek (abc -> Ελληνικά)» από το πληκτρολόγιο. Μόλις το πρόγραμμα εγκατασταθεί μπορεί να αρχίσει να γράφει το κείμενό του με λατινικούς τύπους (όπως Ellada, kalimera κλπ.) και το Gboard θα το μετατρέψει αυτόματα στα ελληνικά. Ο χρήστης μπορεί κανονικά να χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του Gboard ακόμα και το Glide Typing. Φυσικά το Gboard ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να παρέχει στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα εισαγωγής κειμένου, πρόβλεψης και αυτόματης συμπλήρωσης λέξεων σε οποιαδήποτε γλώσσα θελήσει εκείνος. Σίγουρα πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμο εφαρμογή που -αν μη τι άλλο – τιμά την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.!

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

+(30) 210 6525508
+(30) 210 3007845
+(30) 210 3006417

ΑΣΠΑΣΙΑΣ 96, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, Τ.Κ. 15561

email

info@onmedia.com.gr

© 2020 – ON MEDIA. All rights reserved.