Σε δημόσια δήλωση συγγνώμης, η οποία θα συνοδευτεί από εσωτερική έρευνα, αναγκάστηκε να προβεί σήμερα Πέμπτη το βρετανικό δίκτυο BBC μετά από ανάρτηση δημοσιογράφου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter , στην οποία ανακοινωνόταν ο «θάνατος» της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

ΕΠΕΙΓΟΝ: η βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου. Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοινωθέν: @BBCWorld» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδας στο Twitter της Άχμεν Καουάτζα, δημοσιογράφου στην υπηρεσία του BBC στη γλώσσα Ούρντου (του Πακιστάν).

Σύντομα το αμερικανικό δίκτυο CNN και η γερμανική εφημερίδα Bild αναμετέδωσαν την είδηση, ενώ ακολούθησε ένα δεύτερο μήνυμα από την ίδια δημοσιογράφο του BBC, με το οποίο γνωστοποιούσε: «η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε».
Μπροστά στον σάλο που προκλήθηκε από την ψευδή είδηση, η δημοσιογράφος έσβησε τα δύο μηνύματα από τον λογαριασμό και εν συνεχεία ανήρτησε: «λανθασμένος συναγερμός, απέσυρα τα δύο προηγούμενα tweet» κι υποστήριξε ότι το τηλέφωνό της είχε υποστεί πειρατεία εκ των έσω…

«Άφησα το τηλέφωνό μου χωρίς επιτήρηση στο σπίτι. Επρόκειτο για μία κακόγουστη φάρσα. Ζητώ συγγνώμη» έγραψε στο Twitter προτού, και πάλι, σβήσει το μήνυμα.

Η λανθασμένη είδηση μεταδόθηκε τη στιγμή που η βασίλισσα υποβαλλόταν στο ετήσιο τσεκ απ της. Προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην φημολογία ένας εκπρόσωπος τύπου του Μπάκιγχαμ, προχωρώντας σε μια μάλλον σπάνια αντίδραση, έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση με την οποία επισήμανε ότι επρόκειτο για «εξετάσεις ρουτίνας» και η βασίλισσα έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

«Μηνύματα που γνωστοποιούσαν ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει νοσήσει στάλθηκαν από λάθος από το λογαριασμό μίας δημοσιογράφου του BBC. Τα tweets σύντομα διαγράφηκαν και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας για την αναστάτωση» που προκαλέσαμε, σημείωσε το δίκτυο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση μάλιστα διευκρίνισε ότι θα διεξαχθεί «έρευνα» για το περιστατικό, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

+(30) 210 6525508
+(30) 210 3007845
+(30) 210 3006417

ΑΣΠΑΣΙΑΣ 96, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, Τ.Κ. 15561

email

info@onmedia.com.gr

© 2020 – ON MEDIA. All rights reserved.