Έπαθα Κρήτη!.. Κάθε νευρική μου απόληξη φώναξε Κρήτη!..

Ο λόγος του Καζαντζάκη έγινε ήχος σωμάτων. Η κρητική λύρα αντήχησε και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σείστηκε. Τα σώματα έγιναν τύμπανα. Ένας υμένας που εισπνέει Καζαντζάκη και εκπνέει ψαλμούς σωμάτων. Ο φθόγγος γίνεται βήμα και το βήμα νότα. Το παλαμάκι-ρυθμός         να κορυφώνεται, η θερμοκρασία της κατάμεστης αίθουσας να πετάει σπίθες, θεατές και πρωταγωνιστές να γίνονται ένα με το ΛΟΓΟ του Καζαντζάκη «Εν Χορώ και Οργάνοις»!

Ένα αριστοτεχνικό δέσιμο υπό την σκηνοθετική μελωδική μπαγκέτα του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη, ο οποίος έχει κάνει διατριβή στα έργα του Νίκου Καζαντζάκη ,αφηγείται εμπνέοντας τον ήχο, ανεβοκατεβαίνοντας οκτάβες και ημιτόνια με ιδιαίτερο εκφραστικά δεμένο, ζεστό ηχόχρωμα. Με τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη, τους γεννημένους να χορεύουν την Κρήτη, μαζί με τους επίλεκτους χορευτές τους, να μεταμορφώνονται σε αετούς και πέρδικες με                  τις πλούσιες πάθους κι αέρινες χορευτικές φιγούρες τους. Τους εξαίρετους μουσικούς, Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα), Δημήτρη Βαρελόπουλο (λαούτο), Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (lavta) και Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά), να δένουν αρμονικά και περίτεχνα να στρώνουν το μουσικό χαλί και την Γεωργία Νταγάκη, ένα κινούμενο ηχείο μετάλλων, να μαγεύει με τη φωνή και τη λύρα της.

Ο “Ζορμπάς”, ο “Βραχόκηπος” και ο “Καπετάν Μιχάλης” αντάμωσαν και χόρεψαν Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Σούστα, Πεντοζάλη, Λαζώτη και αγκαλιασμένοι έτσι πολλούς χορούς από ολόκληρη την Κρήτη, μίλησαν στην ψυχή και στην καρδιά μας.

Μια χοροθεατρική παράσταση φόρος τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη.

Έπαθα Κρήτη!

Μαρίνα Γεωργοπούλου

Ηθοποιός-Θεατρολόγος

Επικοινωνία

Τηλέφωνο

+(30) 210 6525508
+(30) 210 3007845
+(30) 210 3006417

ΑΣΠΑΣΙΑΣ 96, ΧΟΛΑΡΓΟΣ, Τ.Κ. 15561

email

info@onmedia.com.gr

© 2020 – ON MEDIA. All rights reserved.